Linux logo
Last update: 01:30
Next update: 01:45

Wetenschap & Technologie RSS feed

De volgende wetenschappelijke nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Joe Biden belooft gratis coronavaccin voor alle Amerikanen als hij verkiezingen wint

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden belooft een gratis coronavaccin voor iedereen als hij de verkiezingen wint. Dat zei hij in een speech waarin hij zijn plan om het virus aan te pakken uit de doeken deed. (Het Belang van Limburg 23/10 23:46)

» Joe Biden belooft gratis coronavaccin voor alle Amerikanen als hij verkiezingen wint (Punthoofd 24/10 01:30)
» Biden belooft gratis coronavaccin voor elke Amerikaan als hij verkiezingen wint - Het Laatste Nieuws (Google News 23/10 22:27)
» Biden belooft gratis coronavaccin voor elke Amerikaan als hij verkiezingen wint - Het Laatste Nieuws (Google News 23/10 22:27)
» Joe Biden belooft gratis coronavaccin voor alle Amerikanen als hij verkiezingen wint (Het Belang van Limburg 23/10 23:46)

» Punthoofd  Google News  Google News  Het Belang van Limburg  

02

Gullegems familiedrama: moeder steekt dochter (17) dood en stapt uit het leven

Een familiedrama in Gullegem. In de deelgemeente van Wevelgem heeft een moeder haar 17-jarige dochter doodgestoken. Daarna is de vrouw uit het leven gestapt. Dat heeft onze redactie vernomen uit betrouwbare bron. (Het Belang van Limburg 23/10 21:12)

» Punthoofd  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Google News  Google News  

03

Roger Putseys (74) krijgt 9 jaar cel: “Hij zette bewust aanval in op buurman”

Roger Putseys (74) krijgt zijn vrijheid niet terug, maar is ook geen moordenaar. De jury op het Leuvense assisenproces verklaarde hem vrijdagnamiddag na zes uur beraad schuldig aan doodslag. Hij is veroordeeld tot 9 jaar cel. Dat is minder dan wat de openbaar aanklager eiste, met name 15 jaar. (Het Belang van Limburg 23/10 20:46)

» Punthoofd  Google News  Google News  Het Belang van Limburg  

04

Is het ontbijt echt zo cruciaal? Voedingsexperts pleiten ervoor, maar de wetenschap is er nog niet uit

Een ontbijtje na het opstaan? Nergens voor nodig, denken almaar meer mensen. Het overslaan van deze maaltijd wint aan populariteit. Maar is het wel zo verstandig? (Het Nieuwsblad 23/10 17:44)

» Punthoofd  Het Nieuwsblad  Het Nieuwsblad  Het Belang van Limburg  

05

Slecht nieuws op Dag van de Jeugdbeweging: “Maar een scout blijft toch niet binnen”

Op deze coronaproof en natte Dag van de Jeugdbeweging komt het Overlegcomité ook nog met bijkomende verstrengingen en schakelt het jeugdwerk over naar code rood. Toch zijn de jeugdbewegingen voorzichtig optimistisch: “Want we kunnen kinderen nog steeds op een veilige manier een plek aanbieden waar ze even onbezorgd jong kunnen zijn.” (Het Belang van Limburg 23/10 16:07)

» Punthoofd  Google News  Google News  Het Belang van Limburg  

06

Zijn de nieuwe verstrengingen voldoende? Dit denken de corona-experten

Het is de vraag die op ieders lippen brandt: zijn deze maatregelen wel voldoende om de coronatsunami tegen te houden in ons land? Wat kunnen we nog meer doen als - het is de grootste schrik van wetenschappers en politici - ook deze nieuwe maatregelen te weinig impact zullen hebben op de dramatische cijfers? De corona-experten geven hun visie. (Gazet van Antwerpen 23/10 17:28)

» Punthoofd  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

07

Zuhal Demir stelt actieplan tegen seksueel geweld voor: “Al vanaf kleuterklas grenzen aanleren”

Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) heeft vrijdag op de ministerraad het eerste actieplan tegen seksueel geweld voorgesteld. Ze reserveert 9 miljoen euro om laagdrempelige centra voor intrafamiliaal geweld uit te bouwen en is er 7,5 miljoen euro per jaar voorzien voor extra personeel bij de justitiehuizen. Andere projecten moeten nog begroot worden. (Gazet van Antwerpen 23/10 15:00)

» Punthoofd  Gazet van Antwerpen  

08

Jean-Marie Dedecker stapt uit parlement: “Dit is een nutteloze stiel geworden”

Jean-Marie Dedecker stopt als parlementslid, dat heeft hij gezegd in een interview met de ‘Krant van West-Vlaanderen’. “Dit is een nutteloze stiel geworden.” (Gazet van Antwerpen 23/10 10:23)

» Punthoofd  Gazet van Antwerpen  

09

Nieuw boek provoceert: vrouwen hebben kleiner brein dan mannen (maar dat maakt mannen niet per se slimmer)

Vrouwen hebben een brein dat gemiddeld elf procent kleiner en 200 gram lichter is dan dat van mannen. Dat schrijft de Nederlandse neurowetenschapper Iris Sommer in haar boek ‘Vrouwenbrein’. “Het past totaal niet binnen het feministische plaatje, maar het verschil is te groot om te negeren”, reageert Sommer. “Al stelde ik me wel de vraag of vrouwen daarom ook minder slim zouden zijn?” (Het Nieuwsblad 23/10 02:45)

» Punthoofd  Het Nieuwsblad  Het Nieuwsblad  

linux news button news.linuxbe.com - Copyright © 2016 - 2018
Concept en realisatie door www.linuxbe.com - Linux Belgium - the business interface to the linux community.
Thanks to Anthony Liekens.